Trumpistan

Az FBI volt igazgatója a tévéből tudta meg, hogy Trump kirúgta

James Comeyt épp a Trump-stáb orosz kapcsolataival foglalkozó nyomozás közepén bocsátották el. Először azt hitte, ízetlen tréfáról van szó.

2017.05.10 07:54ma.hu
Fotó: AFP

Donald Trump amerikai elnök kedden váratlanul elbocsátotta James Comeyt, a Központi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóját.

A döntést maga Trump jelentette be a Fehér Ház által kiadott közleményben. Igen ám, csakhogy magát Comeyt előzőleg senki sem tájékoztatta a döntésről, így a tévéből kellett megtudnia, hogy más munka után nézhet - írja az NY Times.

Éppen az FBI egyik Los Angeles-i irodájában ült, amikor meghallotta a hírt. Először nevetni kezdett, majd közölte, azt hitte, az egész csak egy vicc.

Az Egyesült Államok legmagasabb rangú rendfenntartási tisztségviselőjét éppen annak a nyomozásnak a közepén mentette fel Trump, amelyben az FBI azt vizsgálja: volt-e kapcsolat elnökválasztási kampánya és a választási folyamatba való állítólagos orosz beavatkozás között.

Trump a Comey-nak írt levelében azzal indokolta elbocsátását, hogy helyre kell állítani az FBI-ba vetett közbizalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.