Törökország

Negyvenszeres életfogytiglant kértek az újévi isztambuli merénylőre

2017 újévének hajnalán az isztambuli Reina klubban gépkarabélyával tüzet nyitott a tömegre és megölt 39 embert, köztük egy rendőrt, 79 ünneplőt pedig megsebesített.

2017.05.09 17:08MTI

Negyvenszeresen súlyosbított életfogytiglant, továbbá 1540 és 2370 év közötti börtönbüntetést kért egy török ügyészség kedden arra az üzbég férfira, aki 2017 újévének hajnalán az isztambuli Reina klubban gépkarabélyával tüzet nyitott a tömegre és megölt 39 embert, köztük egy rendőrt, 79 ünneplőt pedig megsebesített - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az ügynek a vádirat értelmében Abdulkadir Masharipovon kívül 56 másik érintettje is, közülük a rendőrség 51-et korábban előzetes letartóztatásba helyezett. Masharipovot az eset után több mint két héttel egy hatósági rajtaütés során vették őrizetbe Isztambul külvárosában.

Masharipov ellen az alkotmányos rend eltörlésének kísérlete, terrorszervezeti tagság, szándékos emberölés, valamint a lőfegyverekre vonatkozó törvény megsértése miatt emeltek vádat.

Az incidenst az Iszlám Állam szinte azonnal magára vállalta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.