Illegális bevándorlás

Több mint hatezer migráns érkezett az olasz partokra a hétvégén

Újabb tömeges migrációs hullám érte el Olaszország déli partjait több mint hatezer ember mentésével egyetlen hétvége alatt.

2017.05.08 07:23MTI

Az adatot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) közölte.

Az olasz hatóságok megerősítették, hogy szombaton a szicíliai Catania és Pozzallo kikötőjébe 800-an érkeztek. További 650-en Messinába, több mint 700-an Reggio Calabriába vasárnap, és további félezer embert várnak hétfőn ismét Cataniába.

Az olasz parti őrség vasárnap este azt jelentette, hogy csak vasárnap 3 ezer embert mentettek a tengeren több mint húsz különböző mentési akcióban. A parti őrség irányításával a mentést az olasz haditengerészt, az EuNavforMed európai művelet, nem kormányzati szervezetek (NGO) hajói valamint kereskedelmi hajók végezték. Ezek a migránsok a következő napokban érkeznek meg az olasz kikötőkbe.

A Pozzallo kikötőjébe érkezett csoport hajótörésről számolt be, amelyben szerintük 80-an vesztek a tengerbe.

Az utóbbi egy héten csökkent a migrációs áramlat ereje, de a hétvégére ismét tömegessé vált. Ennél többen az idén csak a húsvéti ünnepek alatt érkeztek, amikor egyetlen hétvégén 8500-an kötöttek ki a dél-olaszországi partokon.

Év eleje óta 43 ezren érkeztek már Olaszországba. Kivétel nélkül a líbiai partokról indultak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.