Diplomácia

Az EU nem fogja felfüggeszteni az amerikai és a kanadai állampolgárok vízummentességét

A lépés jelen pillanatban nem lenne célravezető, mi több, kontraproduktív lenne.

2017.05.02 19:33MTI

Nem fogja felfüggeszteni az Európai Unió az amerikai és a kanadai állampolgárok vízummentességét - tájékoztatott kedden az Európai Bizottság (EB) az uniós parlament azon állásfoglalására reagálva, amelynek értelmében így kellene nyomást gyakorolni Washingtonra az EU tagországaival szembeni vízumkényszer eltörlése érdekében.

A brüsszeli testület arról számolt be, hogy úgy vélik, az utóbbi évben tapasztalt előrehaladás tükrében a lépés jelen pillanatban nem lenne célravezető, mi több, kontraproduktív lenne.

"A célunk továbbra is az, hogy teljes vízumviszonosságot érjünk el Kanadával és az Egyesült Államokkal. Türelmes diplomáciánk az utóbbi időben már kézzelfogható eredményeket hozott Kanadával, és erre törekszünk az Egyesült Államokkal is. A helyes út a stratégiai partnereinkkel folytatott párbeszéd, sínen vagyunk" - vélekedett Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság uniós állampolgárságért is felelős biztosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.