Baleset

Tragédia: meghalt a világ egyik legjobb hegymászója

Balesetet szenvedett és meghalt Ueli Steck svájci hegymászó a Mount Everest közelében, Nepálban - tudatta vasárnap az expedíció szervezője.

2017.04.30 15:36MTI
Fotó: Facebook

A Seven Summit Treks nevű mászásszervező cég képviselője elmondta, hogy Steck a Nuptsze-hegynél lévő 1-es tábornál járt szerencsétlenül és halt meg. A svájci mászó holttestét sikerült lehozni a hegyről, és Luklába szállították, ahol a Mount Everest térségének egyetlen repülőtere található.

A cég arról nem adott tájékoztatást, hogy pontosan hogyan halt meg Ueli Steck, aki korosztályának egyik legismertebb hegymászója volt. A Mount Everestre készült, a jövő hónapban pedig a Lhotsze-hegyet akarta megmászni.

A 40 éves Steck gyors mászási technikájáról volt híres. Több rekordot is tartott; a Berni-Alpokban található, 3970 méter magas Eiger északi oldalát 2 óra 47 perc alatt mászta meg kötél nélkül. Ő volt az első, aki egyedül mászott fel az Annapurna déli oldalára a Himalájában, amelynek a meghódítása 2007-ben kis híján az életébe került. 2013-as teljesítményéért viszont a hegymászók Oscar-díjának tekinthető Arancsákányt kapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.