Tiltakozás

Lángokban állnak a nagyobb brazil városk - nem kérnek a megszorításokból

Csalódottak a brazilok: miután az ellenzék eltávolította a hatalomból a korrupcióval gyanúsított államfőt, Dilma Rousseffet, A helyére került korábbi alelnök, Michel Temer sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

2017.04.29 16:37ma.hu
Fotó: Fox News

Megbénult a tömegközlekedés, és a főutak közül többet is eltorlaszoltak, leállt a forgalom. A rendőrség könnygázzal és gumilövedékkel próbálja megfékezni rombolást. A vandáloktól elhatárolódtak a szakszervezetek, amelyek a sztrájkot és a demonstrációkat meghirdették - írja az Euronews.

A Brazíliavárosban tartózkodó elnök, Michel Temer azt üzente a tiltakozóknak, hogy a vandáloknak felelniük kell majd a rombolásért, és a brazil törvénykezés modernizációját nem állíthatja meg semmi. Brazília történelmének legsúlyosabb gazdasági válságát éli - az ennek nyomán növekvő elégedetlenségben robbant az állami olajvállalat, a Petrobras szövevényes korrupciós botránya már több mint négy éve.

A több szálon futó nyomozás politikusok tucatjait érinti, és magával rántotta nemcsak az államfőt, hanem népszerű elődjét, a szintén munkáspárti Luíz Inácio Lula da Silvát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.