Elérhetetlen

Törökország blokkolta a Wikipédiát

A török hatóságok az egész országban elérhetetlenné tették szombaton a Wikipédia nevű online enciklopédia oldalait.

2017.04.29 12:33MTI

A mindenki által használt online enciklopédia elérhetetlenné vált Törökországban. A török hatóságok korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást a bírálók szerint. Bármely nyelven próbálkoztak a török felhasználók, egyiken sem működik.

Ezeknek az intézkedéseknek az előzménye a tavalyi puccskísérlet volt., amióta az országban rendkívüli állapot van, melyet egészen július 19-ig hosszabbítottak meg, immáron harmadjára.

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet bírálta a lépést. Szerintük ez a rendkívüli állapot csak veszélyezteti az emberi jogokat és a jogállamiságot. Hozzátették, hogy Recep Tayyip Erdogan elnöknek pedig meg kellene állítania a politikai üldöztetés hullámát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.