Erőszak

Ismét tüntetők közé lőttek Caracasban

Venezuela fővárosában ismét a kormányellenes tüntetők közé lőtt a nemzeti gárda, hogy megakadályozza a Caracas különböző kerületeiben gyülekező ellenzékieket, hogy a központban egyesüljenek.

2017.04.21 04:30MTI

Több parlamenti képviselő is videó felvételeket tett közzé a helyzetről a Twitteren, és elítélte az elnyomást.

“A nemzeti gárda éppen most lőtt ki ránk könnyfakasztó gázzal töltött gránátokat, és az emberek testére céloznak, tekintet nélkül arra, hogy milyen kárt okozhatnak” – írta az egyikük, aki azt állította, hogy közvetlen közelről lőttek rá.

Két másik ellenzéki parlamenti képviselő hasonló esetről írt egy másik kerületből. A könnygáz bevetése ellenére mindannyian kérték az embereket, hogy menjenek ki az utcákra. Tüntetések kezdődtek az ország más településein is, de onnan eddig nem érkezett jelentés erőszakos incidensekről.

A szerdai tüntetésekben hárman vesztették életüket: két civil és egy gárdista. Több tucatnyian megsebesültek, és mintegy 500 embert őrizetbe vettek. A csütörtöki megmozdulás a jelentések szerint egyelőre kisebbnek tűnik, mint az előz napi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.