Emberi dolog

Terroristának nézték a 3 hónapos kisgyereket

A nagyapa véletlenül rosszul töltötte ki a kicsi vízumkérelmét, a gyereket berendelték a londoni amerikai követségre.

2017.04.18 08:58ma.hu
Fotó: Steve Finn Photography

Egy három hónapos gyereket rendeltek be meghallgatásra a londoni amerikai nagykövetségre, mert a nagyapja véletlenül az "igen" választ jelölte meg a vízumkérelemben, amikor arra kellett választ adnia, hogy a vízumkérőnek van-e köze terrorszervezethez, vett-e már részt népirtásban, kém-e, vagy esetleg szabotázsra készül-e - írja a Guardian.

A kicsi életében először utazott volna Angliából a floridai Orlandóba. Nagyapja csak akkor vette észre a hibát, amikor elutasították a gyerek vízumkérelmét. "Nem hiszem el, hogy nem vették észre, hogy hibáról van szó, és hogy tényleg képesek voltak azt feltételezni, hogy egy három hónapos gyerek valódi veszélyt jelenthet bárkire nézve" - mondta a lapnak nyilatkozva a 62 éves férfi.

A gyereket cheshire-i otthonából vitték Londonba: az út 10 óráig tartott, tehát hosszabb volt, mint maga a Manchester és Orlando közötti repülőút.

A nagyapa arról számolt be, hogy a gyerek jól viselte az interjút, nem kezdett el sírni. "Úgy tűnt, hogy a nagykövetségen dolgozóknak egyáltalán nincs humorérzéke, és nem akadtak fenn azon, hogy egy három hónapos gyereket interjúztatnak azzal kapcsolatban, hogy terrorista-e" - mondta, és azt is megjegyezte, hogy az unokája soha nem vett részt népirtásban, és nem kémkedett, de "régebben azért jó néhány pelenkát elszabotált, bár erről nem számoltam be a nagykövetségen".

A hiba egyébként 3000 fontjába került a nagyapának, mivel a család emiatt nem kapta meg a repülőjárat indulásáig a vízumot, és csak egy későbbi járattal tudtak Orlandóba utazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.