Diplomácia

A palesztin rendőrség sértetlenül átadott Izraelnek Ciszjordániában titokban tevékenykedő izraeli katonákat

Az izraeli hadsereg legmagasabb szintjeinek bevonásával oldódott meg békésen az incidens.

2017.04.16 16:29MTI

A Palesztin Hatóság rendőrsége sértetlenül átadott Izraelnek Ciszjordániában tevékenykedő, magát palesztinnak álcázó két izraeli katonát - jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A ciszjordániai Náblusz főutcáján egy palesztin ellenőrzőpontnál tartóztatták fel a ciszjordániai bevetésen lévő katonákat, akik ezután kénytelenek voltak felfedni valódi személyazonosságukat.

A palesztin biztonságiak elfogták, őrizetbe vették, és a rendőrségre vitték őket, majd sértetlenül, felszerelésükkel, járművükkel, fegyverükkel és kapcsolattartó eszközeikkel együtt átadták őket az izraeli hatóságoknak. A ynet szerint az izraeli hadsereg legmagasabb szintjeinek bevonásával oldódott meg békésen az incidens.

Az izraeli hadsereg duvdevan nevű elit kommandósai magukat helyieknek álcázva hajtanak végre különböző feladatokat a palesztin területeken: általában hírszerzésről van szó, vagy olyan palesztinok Izraelbe hurcolásáról, akiket Izrael bűncselekmény elkövetésével vádol.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.