Terror

Legalább 100 halottja van az aleppói buszrobbantásnak

Az Aleppo közelében történt buszkonvoj-robbantásban legalább százan vesztették életüket, nagyon sok a sérült. Egy öngyilkos merénylő robbantott.

2017.04.16 15:10MTI
Rasidín, 2017. április 15. - Forrás: MTI/AP/Thiqa Hírügynökség

A fehér sisakosok szervezete legalább száz holttestet szállított el a robbantás helyszínéről. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) csak 24 halottról tud. Az al-Majadin libanoni televízió pedig a halottakon kívül még legalább 24 sérültről számolt be.

Kiderült, hogy a több tucat civil áldozat mellett a buszokat őrző 20 felkelő is meghalt. A helyszíni felvételeken az összetört és lángoló buszokon kívül a földön heverő holttesteket is lehet látni.

Az új hírek szerint az eset egy öngyilkos merénylet volt. A terrorista a saját buszában helyezte el a pokolgépet, és az Aleppóba tartó több tucat busz mellett aktiválta. A robbantás a Rasidín nevű városban történt. A várakozókat, akik között kormányhű milicista és családtagjaik is voltak, két északnyugati síita faluból, Fuából és Kafrajából vitték volna el.

AZ OSDH szerint a kimenekítést az nehezítette, hogy a Zabadániban lévő lázadóknak eddig nem engedélyezték a biztonságos útvonalat, amelyen elhagyhatták volna a települést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.