Keresztényüldözés

Maróth Miklós: Pakisztánban a legnehezebb a keresztények helyzete

Az orientalista szerint Pakisztánban folyamatosan életveszélyben vannak a keresztény kisebbség tagjai.

2017.04.14 21:30MTI
hirdetés
Fotó: AFP

Pakisztánban a legnehezebb a keresztények helyzete, a vallási kisebbség tagjai folyamatosan életveszélyben vannak - mondta Maróth Miklós orientalista, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az orientalista elmondta, Pakisztánban úgy tartják, ha valaki ismeri a próféta tanításait, de nem tiszteli, akkor kigúnyolja Mohamedet, ami halálbüntetést von maga után.

 A többi iszlám országgal kapcsolatban megjegyezte, a muzulmán felekezetek megosztottsága komoly konfliktusokkal jár, de mind a síiták, mind a szunniták egyetértenek abban, hogy a kereszténység egy veszélyes kisebbség.

"Ennek ellenére, ha a kereszténység megmarad a Közel-Keleten az azért lehetséges, mert a muzulmánoknak egy csoportja valóban békés és toleráns, és próbálja az együttélést megalapozni" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.