USA-Oroszország

Nógrádi: a hidegháború óta nem volt ilyen rossz a NATO-orosz viszony

A biztonságpolitikai szakértő szerint az orosz-amerikai feszültség az európai országok közti viszonyra is rossz hatással van.

2017.04.14 20:30MTI
Fotó: MTI

A hidegháború óta most a legrosszabb a NATO és Oroszország, illetve az Egyesült Államok és Oroszország viszonya - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő péntek reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakértő szerint a rossz viszony az európai országokat is megosztja, egy részük ki akar egyezni Oroszországgal, míg a többi elzárkózik ettől.

Hozzátette, a NATO és Oroszország kiegyezése ugyanakkor elkerülhetetlen, ha a kor fontos kérdéseit - mint az ukrajnai helyzet vagy a szíriai háború - meg akarják oldani.

Az utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, Szíriában nem létezik demokratikus megoldás, a békéhez az kell, hogy Oroszország és az Egyesült Államok ebben érdekelt legyen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.