Nem tisztelik az értékeket?

Meztelenül a Trevi-kútban fényes nappal, elkapták - videó

Meztelenül lubickolt egy turista a római Trevi-kútban, a hatalmas tömeg sem zavarta...

2017.04.14 12:51ma.hu

Méltán népszerű a 17. században épült Trevi-kút Rómában, nap mint nap turisták ezrei látogatják meg a nevezetességet. Legutóbb azonban különösen nagy érdeklődésre tartott számot, miután egy férfi meztelenül úszkált a barokk szökőkút vízében.

A 30 éves turista először olasznak adta ki magát egy lopott személyi igazolványt mutogatva, de végül kiderült, hogy spanyol. Miután elfogták, cseppet sem zavartatta magát, hogy meztelenül van, ezért a rendőrük ruhával takarták be. Ekkor megpróbált lelépni, sérülést is szenvedett egy rendőr, de végül csak sikerült bevinni a kapitányságra, ám itt sem nyugodott meg, minden alkalmat kihasznált, hogy megszökjön, végül nagy nehezen rács mögé került. Végül közszeméremsértés miatt 450 euró (140 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték.

Bár az úszkálással nem sértette meg a műemlékvédelmet, a turisták komoly veszélyt jelentenek az épített környezetre, amiből tudnak, letörnek egy darabot, emlékül, ahol ez a módszer nem kivitelezhető, ott véséssel próbálnak maradandót alkotni. Nemrég egy ecuadori férfi pénzérmével véste rá felesége és fia nevét és a 2017-es évszámot a frissen felújított Colosseum egyik tartópillérére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.