Terror

Dortmundi merénylet: Nem találtak kapcsolatot az őrizetbe vett iraki férfi és a támadás között

Ennek ellenére előzetesbe kerülhet mert az ISIS oldalán harcolt Irakban, és azután is kapcsolatban volt a terrorszervezettel, hogy Németországba költözött.

2017.04.13 11:34MTI
Fotó: AFP

Nem találtak kapcsolatot a Borussia Dortmund német labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylettel összefüggésben Németországban őrizetbe vett iraki férfi és a támadás között - közölte csütörtökön a német szövetségi legfőbb ügyészség.

A közlemény szerint a kedd este végrehajtott robbantásos merénylet ügyében folytatott nyomozás eddig nem tárt fel arra utaló adatokat, hogy a 26 éves iraki állampolgárnak köze lenne a támadáshoz.

Azonban mégis kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezését, mert megállapították, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet oldalán harcolt Irakban, és németországi tartózkodása során is kapcsolatot tartott a dzsihadista szervezet tagjaival.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.