Baleset

Hazaérkezett az Oroszországban halálos balesetet okozó nyírmeggyesi kamionsofőr

Nekiment egy előtte kivilágítatlanul haladó, házilag átalakított rotációs kapának.

2017.04.13 05:34MTI

Hazaérkezett az a nyírmeggyesi sofőr, aki egy halálos közlekedési baleset miatt hat hónapot töltött egy oroszországi börtönben. Varga Károly szerdai sajtótájékoztatón elmondta, 2016. szeptember 27-én az esti órákban Oroszországban az M2-es úton haladt Ukrajna felé, amikor nekiment egy előtte kivilágítatlanul haladó, házilag átalakított rotációs kapának. A járművet vezető férfi az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.

A magyar kamionost - bár vétlen volt a balesetben - előzetes letartóztatásba helyezte az orosz rendőrség. A Nyírmeggyesen élő sofőr hat hónapot töltött egy oroszországi börtönben, és csak azután térhetett haza, hogy az elhunyt férfi családjának hárommillió forint "sérelmi díjat" fizettek ki. Az orosz rendőrség az ügyet lezárta.

A sajtótájékoztatón részt vett a kamionsofőr hazahozataláért az Országgyűlésben is szót emelő Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő, aki elmondta, a teherautósofőr családjának anyagi körülményeire való tekintettel javasolta azt, hogy a szükséges összeget a magyar kormányzat és az ellenzéki párt támogatásával, vállalkozók segítségével szedjék össze. A családnak időközben sikerült önerőből összeszednie és kifizetnie a sérelmi díjat, így a kamionsofőr hazatérhetett Magyarországra.

Apáti István hozzátette, a díj kifizetése után a hazai adakozásból is összegyűlt a szükséges összeg, a pénzt a kamionsofőrnek és családjának adományozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.