Terror

Dortmundi merénylet: Őrizetbe vettek egy embert

Feltételezhetően terrorista hátterű merénylet történt, de az indíték egyelőre ismeretlen.

2017.04.12 14:52MTI
Fotó: AFP

Őrizetbe vettek egy embert Németországban a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merénylettel összefüggésben - jelentette be szerdán a német szövetségi legfőbb ügyészség szóvivője.

A kedd esti támadással kapcsolatban két ember került a hatóságok látókörébe. Mindketten az "iszlamista spektrumhoz" tartoznak. Házkutatást tartottak náluk, az egyiket őrizetbe vették. Egyelőre vizsgálják, hogy kezdeményezzék-e előzetes letartóztatásukat - ismertette Frauke Köhler a legfőbb ügyészség karlsruhei központjában tett sajtónyilatkozatában.

Az eddigi adatok szerint feltételezhetően terrorista hátterű merénylet történt, de az indíték egyelőre ismeretlen. A helyszínen három, azonos szövegezésű írást találtak, amelyek alapján "lehetségesnek tűnik az iszlamista háttér".

A robbanószerkezetekben fém szegecseket helyeztek el. Egy ilyen tárgy áthatolt az autóbusz szélvédőjén és belefúródott egy ülésbe. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt komoly baj - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.