Jótékonyság

Ferenc pápa mosodát nyittatott a hajléktalanoknak

Az ingyenes mosoda mellett borbélyüzlet, orvosi rendelő és élelmiszer-, valamint ruhaelosztó is nyílik majd.

2017.04.11 08:55MTI
Fotó: AFP

A "Ferenc pápa mosodája" nevet kapta az a Róma belvárosában megnyílt mosoda, amelyben hajléktalanok tisztíthatják ruháikat és takaróikat - közölte a pápai alamizsnahivatal hétfőn.

A mosoda ingyen mossa, szárítja és ki is vasalja a hajléktalanok által hozott ruhaneműket. A gépek működtetésében önkéntesek segítenek. A mosodában hat mosó- és hat szárítógépet helyeztek el, valamint vasalókat: a legmodernebb háztartási gépeket egy ismert multinacionális cég adományozta, és ingyenesen szolgáltatja a mosószert is.

A mosoda a Vatikántól nem messze levő Trastevere negyedben nyílt meg, a Szent Egyed közösség szegényeknek és hajléktalanoknak fenntartott egyik központjában. A mosoda mellett a következő hónapokban borbélyüzlet, orvosi rendelő és élelmiszer-, valamint ruhaelosztó is működik majd.

Ferenc pápa 2015 februárjában nyitott meg egy zuhanyzóhelyet a Szent Péter tér oszlopcsarnokának oldalában, majd ugyanitt ingyenes borbélyszolgálat is elkezdett működni, tavaly pedig szintén itt orvosi ambulancia nyílt. 2015-ben a Vatikán közelében éjszakai szállást is nyitottak hajléktalan férfiak számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.