Kanada

Ötszáz méteres mélységbe zuhantak a túrázók

Ötszáz méteres mélységbe zuhant öt dél-koreai túrázó a nyugat-kanadai Vancouvertől északra, a hófödte hegyekben, mindannyiuk holttestét megtalálták a mentők.

2017.04.10 08:29MTI

A dél-koreaiak az Brit Columbia-i 1600 méter magas Harvey-hegyen túráztak, amikor egy veszélyes, kinyúló jégtáblára léptek, amely összetört alattuk, és ők a mélybe zuhantak - közölte a rendőrség. A túrázók annak ellenére indultak a hegyekbe, hogy az időjárási körülmények ott már péntek óta veszélyesek, és lavinaveszélyt is jeleztek a hatóságok.

Mentők a helyszínen (Fotó: Twitter)

A túrázók lezuhanásáról egy másik kiránduló értesítette a rendőrséget.

A Vancouver Sun című lap értesülése szerint a dél-koreaiak két helyi túraklub tagjai voltak, mindannyian tapasztaltak és jól felszereltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.