Egy ember meghalt a balesetben

Távvezetéknek ütközött és lezuhant egy hőlégballon Törökországban

A balesetben egy francia turista azonnal meghalt, húsz másik utas - két francia, két kolumbiai, valamint tizenhat török állampolgár - megsérült.

2017.04.09 12:05MTI

Leszállás közben magasfeszültségű távvezetéknek ütközött és lezuhant egy turistákat szállító hőlégballon Törökország középső részén vasárnap. A baleset következtében egy ember a helyszínen életét vesztette, mintegy húszan pedig megsérültek.

Az Anadolu török hírügynökség beszámolója szerint több hőlégballon szállt fel kora reggel a turisták körében igen népszerű Kappadókia régió Göreme nevű városából, hogy madártávlatból csodálják meg a különleges, természet alakította tájformákat.

Az erős szél Ortahisar város közelében nekisodorta a távvezetéknek az egyik leszálló hőlégballont, amely aztán a földhöz csapódott. A balesetben egy francia turista azonnal meghalt, húsz másik utas – két francia, két kolumbiai, valamint tizenhat török állampolgár – megsérült. A legtöbben enyhén sérültek meg, és ellátás után kiengedték őket a kórházból, de volt, akinek csontja tört.

Az utóbbi időben több hasonló baleset történt a kúpszerű geológiai képződményeiről, az úgynevezett tündérkéményekről híres Kappadókiában. Februárban egy dán turista halt meg, amikor az erős szél a földhöz csapta a hőlégballont. Márciusban a hirtelen kedvezőtlenre forduló időjárás miatt három ballonnal történt hasonló baleset, és ennek következtében 49 turista sérült meg.

Kappadókiában a különleges tájformák mellett történelmi és kulturális látványosságok várják az érdeklődőket. Itt találhatóak a híres föld alatti barlangvárosok, amelyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Nagyon népszerű az UNESCO világörökségi listájára 1985-ben felkerült Göreme Nemzeti Park, a tündérkémények néven ismert, furcsa kőzetoszlopok, valamint a sziklatemplomok.

Nagyon sok turista kifejezetten azért keresi fel Kappadókiát, hogy hőlégballonról csodálhassa meg a világon egyedülálló, kivételes szépségű sziklás hegyvidéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.