Időjárás

Havazás nehezíti a közlekedést Székelyföldön

Hó borítja a hegyvidéki utakat, és péntek délelőtt is havazott.

2017.04.07 11:00MTI

Havazás nehezíti a közlekedést Székelyföld hegyvidéki útjain - jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

A Kovászna megyei rendőrkapitányság közleményben figyelmeztetett arra, hogy hó borítja a hegyvidéki utakat, és péntek délelőtt is havazott. A Kárpátokon átvezető Kézdivásárhely és Focsani közötti 2D jelzésű országúton egy elakadt kamion miatt áll a forgalom.

A rendőrség arra figyelmeztette a gépkocsivezetőket, hogy csakis téli útviszonyokra felkészített járművekkel induljanak útnak.

Hargita megye területén is havazott az éjszaka folyamán, és egyes helyeken péntek délelőtt is folytatódott a havazás. Adrian Panescu prefektusi szóvivő a hírügynökségnek elmondta, hogy az elmúlt órákban 80 tonna sót szórtak az utakra, hogy megakadályozzák a hóréteg megtapadását. A Hargitafürdő felé vezető megyei utat borító hóréteg vastagsága ennek ellenére helyenként eléri a 6 centimétert.

A román törvények érelmében havas úton csak téli gumiabroncsokkal felszerelt gépkocsikkal szabad közlekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.