Feláldozta magát

Egy hős kutya mentette meg a násznépet az öngyilkos merénylőtől

Rávetette magát a merénylőre, és addig nem eresztette, míg fel nem robbant. A bomba az állatot is megölte.

2017.04.06 07:35MTI

Egy kutya mentette meg a násznépet egy nigériai esküvőn azzal, hogy rávetette magát az öngyilkos merénylőre.

Az állat addig nem engedte el a fiatal lányt, amíg az fel nem robbant. A bomba megölte az állatot is, viszont a násznép megmenekült.

Az északkelet-nigériai Maiduguri szomszédságában lévő Belbelo lakója, Buba Ahmed szerint a vasárnap reggeli ceremónia vendégei nagyon hálásak a kutyának, amiért feláldozta értük az életét.

Victor Isuku, a rendőrség szóvivője szerdán megerősítette, hogy a kutya közbelépése mentette meg a násznépet a tinédzser korú elkövető tettétől.

Maiduguriban a közelmúltban több öngyilkos merénylet is történt. A számos, emberéletet követelő támadásokat a hatóságok rendszeresen a Boko Haram iszlamista terrorszervezet számlájára írják.

A nigériai biztonsági erőknek több esetben sikerült meghiúsítaniuk a merénylők tervét.

Az Iszlám Állammal szövetséges Boko Haram muszlim törvénykezésen alapuló kalifátust akar létrehozni Nigériában, és ezért harcol immár hét éve.

A fegyveres felkelésben eddig legalább 20 ezren vesztették életüket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.