Szentpétervári robbantás

Egy kazah férfi követhette el a szentpétervári merényletet

Az orosz sajtó megnevezett két gyanúsítottat: egyikük egy kazah, másikuk egy kirgiz fiatalember.

2017.04.04 08:50MTI
Fotó: AFP

A hatóságok a 22 éves, kazah állampolgárságú Makszim Arisevet gyanúsítják a szentpétervári öngyilkos metrórobbantás elkövetésével, emellett az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) körözést adott ki az ugyancsak 22 esztendős, kirgizisztáni születésű, de orosz útlevéllel rendelkező Akbarzson Dzsalilov ellen - közölte kedden a Fontanka orosz hírportál.

Az értesülés egybecseng a TASZSZ rendvédelmi szervekre hivatkozó közlésével, mely szerint az öngyilkos támadó egy közép-ázsiai férfi volt, aki kapcsolatban állt szíriai militánsokkal. Az orosz hírügynökség informátora szerint az elkövető a metrókocsi közepén állt, nem messze az ajtótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.