Merénylet

Öngyilkos merénylő robbanthatott a szentpétervári metróban

A támadó Oroszországban betiltott szélsőséges iszlamista csoportokkal is kapcsolatban állhatott.

2017.04.04 07:41ma.hu
Fotó: AFP

Valószínűleg egy öngyilkos merénylő követte el a szentpétervári metróban történt robbantást - jelentette az Interfax orosz hírügynökség a rendvédelmi szervek egy meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.

"Az egyik verzió szerint a robbanószerkezetet a szentpétervári metróban egy öngyilkos merénylő hozta működésbe. Előzetes információk szerint egy 23 éves, Közép-Ázsiából származó férfi volt" - tette hozzá az illetékes.

A forrás szerint a férfi Oroszországban betiltott szélsőséges iszlamista csoportokkal is kapcsolatban állt. A terrorista valószínűleg a hátizsákjában vitte be a robbanószerkezetet a metróba.

Mint az illetékes kifejtette, a helyszínen talált maradványok ugyan azt a verziót támasztják alá, hogy a robbantást öngyilkos merénylő követte el, de végleges megállapításokat csak DNS-szakértői vizsgálatot követően lehet tenni.

Időközben a fekete ruhás férfi, akit a metró biztonsági kamerájának felvételei rögzítettek és akit korábban a támadás gyanúsítottjaként jelöltek meg a hatóságok, jelentkezett a rendőrségen és ártatlannak vallotta magát.

A Fontanka szentpétervári hírportál hétfő éjjeli értesülése szerint 14-re nőtt a Szentpéterváron elkövetett metrórobbantás halálos áldozatainak száma. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) által terrorcselekménynek nyilvánított támadásnak hivatalos források késő esti közlése szerint 11 halálos áldozata és csaknem félszáz sebesültje volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.