Öngyilkos merénylet

Robbanószerrel megrakott tartálykocsi robbant Bagdadban

Az öngyilkos merénylő akciójának legalább 17 halottja és 60 sebesültje van.

2017.03.30 07:24MTI

Robbanószerrel megrakott teherautót robbantott fel szerda este egy öngyilkos merénylő Bagdadban. A merénylet az iraki főváros déli peremének egyik ellenőrző pontjánál történt - adta hírül a bagdadi rendőrség. A halottak közül hárman rendőrök. A teherautó tartálykocsi volt, amely vezetőjével az ellenőrzési pont előtt várakozott a járművek sorában. A robbanás miatt több kocsi kigyulladt.

Illusztráció (Fotó: AP)

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként, de az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a merénylet módja az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezetre utal, amely már többször elkövetett Irakban hasonló tettet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.