Gránátos támadás

Gránátvetővel lőtték a lengyel főkonzulátust Ukrajnában

A lengyel konzul szerint terrortámadás történt. A rendőrség a helyszínen megtalálta egy RPG-22 típusú kézi páncéltörőgránát-vető darabjait.

2017.03.29 11:07MTI
Fotó: AFP

Ismeretlen tettesek, feltehetően gránátvetővel rálőttek szerdára virradó éjjel a nyugat-ukrajnai Luck városában a lengyel főkonzulátus épületére - jelentette az ukrán média.

A támadásban senki nem sérült meg, mivel abban a tetőtéri helyiségben, amelyet a találat ért, senki nem tartózkodott. A helyiség ablakai az UNIAN ukrán hírügynökség által közölt fotók szerint kitörtek, és az egyik ablak fölött beszakadt a tetőszerkezet.

Az ukrán hatóságok egyik munkatársa szerint az elkövető vagy szándékosan nem akart senkit megölni, vagy rosszul célzott. Krzysztof Sawicki lengyel konzul viszont kijelentette, hogy szerinte terrorcselekmény történt, a támadók embereket akartak megölni.

A 112.ua hírportál jelentése szerint a rendőrség a helyszínen egy RPG-22 típusú kézi páncéltörőgránát-vető darabjait találta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.