V4-csúcs

Orbán szerint közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

A miniszterelnök szerint Magyarország minden jogi kiskaput bezárt, és megtette az első lépéseket a "migránsbiznisz" felszámolásáért.

2017.03.28 14:10MTI
Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "közeledünk Európában az ésszerű migrációs politikához és intézkedésekhez". A kormányfő erről kedden beszélt a visegrádi tagállamok (V4) kormányfői találkozója utáni sajtótájékoztatón, Varsóban.

A tanácskozáson több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése, amelyről szólva Orbán Viktor világossá tette: Magyarország minden jogi kiskaput bezárt, és felkészült arra a helyzetre, ha az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodás esetleg csődöt mondana. "Képesek vagyunk bármekkora migrációs áradatot megállítani a magyar-szerb határon" - jelentette ki.

Közölte továbbá, hogy Magyarország megtette az első lépéseket a "migránsbiznisz" felszámolásáért, miután "jó néhány NGO nyilvánvalóan üzleti kérdésnek is tekinti a migránskérdést. Ezért az NGO-k - azaz a nem kormányzati szervezetek - "teljes transzparenciájának a feltételeit is megteremtjük" - tette hozzá.

A miniszterelnök egyúttal illegitimnek nevezte azokat a véleményeket, amelyek össze akarják kötni a bevándorlás kérdését az európai uniós pénzekkel. "Ne hagyjuk, hogy megfélemlítsenek bennünket!" - javasolta V4-es kollégáinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.