India

Egy járókelő mentette meg az élve eltemetett csecsemőt

Élve eltemettek egy újszülött kisbabát Indiában, egy járókelő vette észre a földből kilógó lábait.

2017.03.28 11:52MTI

 Egy arra járó ember vette észre szombaton, hogy egy kisgyerek lába lóg ki a homokos földbe vájt gödörből egy mezőn.

Fejjel lefelé, egy ruhába csavarva temették el a 2,5 kilogrammos kislányt, és még élt, mikor az arra járó véletlenül észre vette. Az IndianExpress szerint a gyerek 4-6 órás lehetett, mikor megtalálták. Azonnal kórházba vitték, és azóta megfigyelés alatt tartják. Az orvosok hétfői közlése szerint jól van. A kórház személyzete a megtalálás helyére utalva a Dharitri ('Föld') nevet adta a csöppségnek.

A rendőrség szerint a gyereket azért akarhatták megölni, mert kislánynak vagy házasságon kívül született. Indiában sok családban teherként tekintenek a leánygyermekre, főleg a kiházasításkor adandó nagy hozomány miatt.

Bár a törvény tiltja a magzat nemének megállapítását, vidéken még gyakran előfordul, hogy titokban elvetetik a lánymagzatot.Március elején Mahárástra szövetségi államban 19 leánymagzatot találtak egy szennyvízcsatornában.

Egy 2011-es brit tanulmány szerint a megelőző három évtizedben akár 12 millió leánymagzat is a nemi szelekció áldozatául eshetett Indiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.