Szexizmus

Feszes nadrágjuk miatt nem engedték fel a lányokat a repülőre

Az eset nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában, többen szexizmussal vádolják a United Airlinest.

2017.03.27 12:55ma.hu
Illusztráció (Fotó: Getty)

A légitársaság szóvivője szerint a lányoktól nem tagadták volna meg a felszállást, ha fizető utasok lettek volna, ám ők speciális utasok voltak. A tinédzserkorú lányokat tájékoztatták, hogy nem szállhatnak fel a repülőre, amíg nem korrigálják ruházatukat - közölte Jonathan Guerin. A szóvivő szerint a fiatalok megértették a helyzetet. A gépet, végül lekésték, nem tudni, hogyan oldották meg ezután az utazást.

Bár a fiatalok nem tettek panaszt, az egyik utas, aki hallotta a párbeszédet, a Twitteren adott hangot felháborodásának. Bejegyzéseiben "szexistának" nevezte a légitársaság előírásait.

"A United Airlines lehetővé teszi alkalmazottai, vagy azok hozzátartozói és barátai számára, hogy ingyen utazhassanak. Az ilyen speciális utasokra azonban bizonyos öltözködési előírások vonatkoznak, mert ők gyakorlatilag a légitársaságot képviselik. A dresscode tiltja a cicanadrághoz hasonló, elasztikus anyagból készült nadrágok viselését" - nyilatkozta a légitársaság szóvivője.

Fizető utasok természetesen viselhetnek ilyen nadrágot, rájuk kevésbé szigorú kikötések vonatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.