Kreml

Őrizetbe vettek egy orosz ellenzéki politikust egy moszkvai tüntetésen

Alekszej Navalnij 70 milliárdos korrupcióval vádolta meg Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnököt.

2017.03.26 14:21ma.hu
Fotó: AFP

Őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust vasárnap az általa szervezett moszkvai korrupcióellenes megmozduláson - írj az MTI.

Oroszországban a nap folyamán több nagyvárosban is korrupcióellenes megmozdulás volt. A tiltakozók Navalnij hívására mentek utcára; a politikus által vezetett Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa egy, a hónap elején közzétett videóban 70 milliárd rubel (közel 350 milliárd forint) értékű korrupcióval vádolta meg Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnököt.

Moszkvában több száz tüntető próbálta megakadályozni, hogy a rendőrség elszállítsa Navalnijt. A Kreml előzetesen törvénytelen provokációnak minősítette a megmozdulást, a belügyminisztérium pedig arra hívta fel a moszkvaiakat és a fővárosba utazókat, hogy maradjanak távol a tiltakozástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.