Terror

Kiakadtak a képen: a muszlim nő elsétált a haldokló mellett Londonban

A brit parlament melletti Westminster-hídon történt gázolásos merénylet után készült fotón azt látni, hogy egyszerűen segítségnyújtás nélkül elsétál a helyszínről, miközben telefonozik.

2017.03.25 10:16ma.hu

Egy fotó miatt került rasszista támadások középpontjába az a muszlim nő, aki éppen a Westminster hídon sétált át, amikor mellette éppen az egyik áldozatot próbálták újraéleszteni a járókelők. A képen úgy tűnik, mintha a fejkendőt viselő, közel-keleti származású nő arca közönyös lenne, és séta közben a telefonjába temetkezik, ahelyett, hogy segítene a sérültökön vagy hasznossá tenné magát. A fotó készítője azonban később megszólalt: a nő láthatóan pánikban volt, kétségbe esett, és minden bizonnyal tartott attól, hogy származása miatt még akár a helyszínen támadás érheti a kialakult pánik és kétségbeesés miatt, így gyorsan távozott inkább. A kinagyított felvételen látszik is, hogy nem viselte jól a látottakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.