Terror

Válságos állapotban a londoni merénylet sérültjei

A Scotland Yard beszámolója szerint ötvenen sérültek meg, kettejük állapota válságos.

2017.03.24 10:14MTI
Fotó: AFP

Ötvenen sérültek meg a szerdai londoni merényletben, két sérült állapota válságos - mondta péntek reggeli sajtótájékoztatóján Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka.

Az eddigi összesítésekben a rendőrség azt közölte, hogy a parlament melletti Westminster hídon elkövetett gázolásos támadásnak "legalább negyven" sérültje volt.

Rowley a számokat véglegesítő pénteki tájékoztatójában elmondta azt is, hogy 32 sérültet kezelnek különböző londoni kórházakban, köztük két rendőrt.

Hozzátette: péntek hajnalban két "komoly jelentőségű" őrizetbe vétel történt Közép- és Északnyugat-Angliában a merénylettel összefüggésben.

A Scotland Yard terrorelhárítási vezetője felfedte azt is, hogy a merénylő, aki az utóbbi években a Khalid Masood nevet használta, Adrian Russell Ajao néven született Angliában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.