150-en vesztették életüket

Két éve történt minden idők egyik legsokkolóbb légikatasztrófája

A pszichiátriai gondokkal küszködő másodpilóta kizárta a kapitányt a pilótafülkéből, amikor ő a mosdóba ment. Ezután szándékosan nekivezette a gépet egy hegynek.

2017.03.24 04:30MTI

A 2015 március 24-én történt szerencsétlenségben 150-en vesztették életüket, közülük 50-en spanyol állampolgárok voltak.

Rokonaik, barátaik egyperces néma főhajtással emlékeztek rájuk a repülőtér 2-es termináljánál, ahonnan az Airbus A320-as végzetes útjára indult Düsseldorf felé. Az emlékezők egy-egy szál vörös rózsát helyeztek el a terminál közelében tavaly állított emlékműnél.

EPA/Henning Kaiser

Silvia Chaves, a hozzátartozók által létrehozott érdekképviseleti szövetség elnöke az Europapress hírügynökségnek korábban elmondta: pénteken a francia Alpokban található Digne-les-Bains település katedrálisában ökumenikus szertartáson emlékeznek szeretteikre, majd részt vesznek egy emlékmű felavatásán azon a helyen, ahol a gép lezuhant.

Az emlékmű tartalmaz egy-egy emléktárgyat minden áldozat családjától – tette hozzá.

A német Germanwings légitársaság repülőgépének két évvel ezelőtti katasztrófáját a 28 éves másodpilóta okozta. A pszichiátriai gondokkal küszködő férfi kizárta a kapitányt a pilótafülkéből, amikor ő a mosdóba ment. Ezután szándékosan nekivezette a gépet egy hegynek.

A járaton több ország állampolgárai utaztak, az áldozatok többsége német és spanyol volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.