CeBIT

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

A miniszter szerint az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek.

2017.03.21 02:30próba

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán.

Szijjártó a CeBIT magyar standján adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a világgazdaság a technológiai átalakulás révén fordulóponthoz érkezett, a versenyképesség feltételei teljes mértékben megváltoztak. Ebben az új korszakban a nemzetgazdaságok sikere a termelés és a digitalizáció összekapcsolásán múlik.

A kormány ezt felismerte, és megtette a szükséges lépéseket, hogy Magyarország ne csupán ideális termelési, hanem ideális kutatás-fejlesztési helyszín is legyen. Az eredmények már látszanak, hiszen "a digitális gazdaságra történő átállás zászlóshajói" folyamatosan bővítik innovációs kapacitásaikat Magyarországon - mondta a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.