Terrorizmus

Szélsőséges iszlamistát lőttek le a párizsi repülőtéren

Lelőttek egy férfit szombat reggel a párizsi Orly repülőtéren, miután elrabolta egy katona fegyverét.

2017.03.18 12:18MTI
hirdetés
Fotó: Twitter

Lelőttek egy férfit szombat reggel a párizsi Orly repülőtéren, miután elrabolta egy katona fegyverét - közölte a francia belügyminisztérium.

A férfi, miután elvette egy biztonsági műveltben részt vevő katona fegyverét, bemenekült a repülőtér egyik üzletébe. A biztonsági erők lelőtték a férfit - közölte a minisztérium szóvivője. Senki más nem sérült meg az incidensben. Egyelőre nem tudják, mi volt a támadó indítéka. Egy szemtanú egy tévének nyilatkozva azt mondta: látta, amint katonák fegyvert fognak a férfira, majd ő is ráfogta az elrabolt fegyvert a katonákra, ekkor lőtték le. Egy másik férfi három vagy négy lövést hallott.

A párizsi Orly repülőtéren szombat reggel lelőtt férfi szélsőséges muzulmán volt, ismerte a francia hírszerzés és az igazságszolgáltatás - közölte egy meg nem nevezett francia rendőrségi forrás a Reuters hírügynökség szerint. Előtte ő lőtt meg egy rendőrt Párizs egyik északi kerületében egy útellenőrzés során, onnan sikerült elmenekülnie - tette hozzá a nyilatkozó.

A repülőteret kiürítették és lezárták, mintegy 3000 embert kellett evakuálni. Bombák, illetve a férfi lehetséges társai után kutattak a helyszínen, de nem találtak semmit. Kivonult a RAID, azaz a francia rendőrség különleges bevetési egysége is.

Az utasok egy része az autópályán hagyta el a repteret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.