Illegális bevándorlás

Az EU elvárja Törökországtól, hogy teljesítse vállalásait

Ankara jelenleg nem vesz vissza illegálisan az országba lépő menedékkérőket Görögországból.

2017.03.17 01:30MTI
Fotó: AFP

Az Európai Unió elvárja Törökországtól, hogy teljesítse a kölcsönös bizalmon alapuló migrációs megállapodásban vállalat kötelességeit - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője újságírói kérdésre válaszolva brüsszeli sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A szóvivő közölte, hogy az Európai Unió elkötelezett a Törökországgal kötött migrációs megállapodás fenntartása és megvalósítása mellett. Reményét fejezte ki, hogy mindkét fél betartja, és teljes körűen végrehajtja a megállapodás minden részletét. Hozzátette, a megállapodásban foglaltak megvalósítása mindenkinek érdeke, beleértve a szíriai menekülteket is.

Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter szerdán bejelentette, Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország között létrejött menekültügyi megállapodást, az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegálisan az országba lépő menedékkérőket Görögországból.

A török külügyi tárca vezetője egyben a teljes egyezmény felmondásával fenyegetőzött. Úgy fogalmazott, hogy kormánya bármely pillanatban egyoldalúan véget vethet a megállapodásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.