Lövöldözés

Egy 17 éves diák lövöldözött egy francia iskolában

A hírek szerint többen megsérültek. A rendőrség terrortámadástól tart.

2017.03.16 15:18ma.hu
Fotó: AFP

Lövöldözés tört ki a Nizza melletti Grasse egyik középiskolájában. A rendőrök szerint nem kizárt, hogy terrortámadás történt, és a francia kormány is vészhelyzetet hirdetett, de egyelőre inkább úgy tűnik, egy magányos diák leszámolásáról van szó.

Sajtóhírek szerint többen megsérültek; a helyi önkormányzat szerint két diák keveredett bele a dologba, de egyes források szerint az igazgató volt a célpont.

A helyi laőpok úgy tudják, hogy egy 17 éves fiatal nyitott tüzet az iskolában. Egy férfit elfogtak, egy másikat nagy erőkkel keresnek. Nizza negyven kilométeres körzetében az összes iskolát bezárták.

A rendőrség már a helyszínen van, mindenkit arra kértek, hogy ne menjenek az iskola közelébe.

A polgármester szerint nem terrortámadás történt, de egy rendőrségi forrás a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, korai lenne beszélni a lövöldözés kiváltó okáról.

Nem sokkal korábbanlevélbomba robbant az IMF párizsi irodájában .

Franciaországban szükségállapot van érvényben a szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletek miatt.

Bernard Cazeneuve miniszterelnök idő előtt befejezte az északi Somme-ban tett útját a grasse-i támadás és az IMF irodáinál történt eset miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.