Természeti csapás

Földrengés volt Mianmarban, sok a halott

Az 5,1-es erősségűföldrengés hétfőn éjjel rázta meg Rangun térségét, a TASZ szerint legalább 24-en meghaltak.

2017.03.14 07:37ma.hu
Fotó: AFP

Az orosz állami hírügynökség jelentése szerint legalább 24-en meghaltak abban az 5,1-es fokozatú földrengésben, amely hétfőn éjjel rázta meg Mianmar legnagyobb városa, Rangun térségét; a TASZSZ halálos áldozatokról szóló hírét egyelőre egyetlen más hírügynökség sem erősítette meg.

A Kyodo japán hírügynökségre és azon keresztül a mianmari katasztrófavédelmi tárca közlésére hivatkozó jelentés szerint a földrengés kiterjedt károkat okozott Rangun belvárosi kerületeiben.

A földmozgásról közép-európai idő szerint hétfőn délután több más hírügynökség beszámolt de ezek a jelentések csak anyagi károkról szóltak.

Az AP hírügynökség által hivatkozott amerikai földtani intézet adatai szerint a földrengés epicentruma Ranguntól mintegy 70 kilométerre északnyugatra volt, fészke viszont a földfelszínhez viszonylag közel, alig tíz kilométeres mélységben. Az első rengést több utórengés is követte.

Tavalyaugusztusban egy Mianmar középső térségét sújtó 6,8-es erősségű földrengésnek legalább négy halálos áldozata volt, és a rengés súlyos károkat okozott 171 pagodában a híres bagani régészeti feltárások térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.