Ítélet

Putyin megkegyelmezett egy nőnek

Sms-üzenetek miatt ítéltek hazaárulónak.

2017.03.07 20:32MTI

Kegyelmet adott Vlagyimir Putyin orosz elnök Okszana Szevasztidinek, akit hazaárulás miatt hét évi szabadságvesztésre ítéltek, mert Szocsiból sms-üzeneteket küldött Grúziába egy orosz páncélosokat szállító szerelvény mozgásáról - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

A 47 éves Szevasztidi még 2008-ban, nem sokkal a grúz-orosz háború előtt küldött üzeneteket egy grúziai ismerősének az egyik szakadár grúziai tartomány, Abházia felé tartó orosz haditechnikáról.

A tavaly márciusban elítélt Szevasztidi jogi képviselője a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfele az amnesztia ellenére is arra fog törekedni, hogy az ellene hozott verdiktet bíróság semmisítse meg. A nőt, aki egyéként az Oroszországot kormányzó Egységes Oroszország párt tagja, tavaly januárban tartóztatták le.

Okaszana Szevasztidi ügye szóba került Putyin decemberi sajtótájékoztatóján. Az elnök azt mondta akkor, hogy nem ismeri az ügyet, de szigorúnak nevezte az ítéletet. Most humanitárius megfontolásokkal indokolta, hogy elnöki jogával élve kegyelmet gyakorolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.