Erősödő diszkrimináció

Leköpdösik, megalázzák a miniszoknyás nőket Franciaországban

Egyre erősödnek a muszlim közösségek, és egyre erősebben diszkriminálják a nőket Franciaországban.

2017.03.06 13:31ma.hu

Félnek miniszoknyában, rövidnadrágban járni a francia nők. Egy nanterre-i jogászhallgató arról mesélt, csak egyszer mert szoknyát felvenni arrafelé, de az utcán lekurvázták. Lyonban tavaly nyáron lezavartak egy fiatal lányt a buszról, mert rövidnadrág volt rajta - közölte riportjában a L' Express című tekintélyes francia hetilap.

Toulousse-ban egy nőt fiatal lányok vettek körül és leköpték, lekurvázták, majd lezavarták a buszról. Juvisy-sur-Orge-ban egy családanyát ütött meg egy fanatikus férfi. Őt elkapták, a térfigyelő kamera felvételeinek hála.

Vannak kávézók, ahová nem engedik be a nőket, mivel a muszlim férfiak szerint nekik nincs ott helyük - közölte a France 2 közszolgálati televízió.
Egy felmérés szerint a francia nők 49 százaléka más ruhában dolgozik és más ruhában utazik, mert félnek. 54 százalékuk pedig kerüli a tömegközlekedést sötétedés után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.