Természeti katasztrófa

Legalább hét embert ölt meg egy lavina Oroszországban

A hegyimentők szerint valószínű, hogy az óvatlan sielők maguk okozhatták a lavinát.

2017.03.04 18:21ma.hu
Fotó: AFP

Orosz hírügynökségi jelentések szerint legalább hét sielőt ölt meg egy lavina a Kaukázusban. A hegyimentők szombaton megtalálták három áldozat holttestét; a keresést azért indították el, mert turisták este nem tértek vissza a szállodájukba. Négy másik holttestet már pénteken kiástak a hó alól. Élve csak egy síelőt sikerült kimenteniük. A mentési munkálatok még folytatódnak.

A szerencsétlenül járt emberek nem regisztráltak a hegyimentőknél, orosz médiabeszámolók szerint valószínűleg ők maguk okozták a lavinát: a síelők előtt lezárt hegyoldalon siklottak, amikor a baleset bekövetkezett.

Az 5642 méter magas Elbrusz a Kaukázus és egyben Európa legmagasabb hegycsúcsa az Oroszországhoz tartozó Kabard- és Balkárföld, illetve Karacsáj- és Cserkeszföld köztársaságok területén terül el a grúz határ közelében, és nagyon kedvelt célpont a téli sportok kedvelői körében - írja az MTI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.