Politika

Francia elnökválasztás - Fillont beidézték vádemelésre, de nem lép vissza

A francia elnökválasztás konzervatív jelöltjét családja fiktív parlamenti állásai miatt szorongatja az ügyészség.

2017.03.01 14:38MTI

Francois Fillon, a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje nem lép vissza annak ellenére sem, hogy a családja feltelezett fiktív parlamenti állásai ügyében eljáró vizsgálóbírók március 15-re beidézték, hogy ismertessék vele a vádemelést.

"Az ügyvédem arról tájékoztatott, hogy március 15-re beidéznek a vizsgálóbírók azért, hogy vádat emeljenek" - mondta szerdán rendkívüli sajtótájékoztatóján a konzervatív jelölt Párizsban, aki jelezte, hogy meg fog jelenni az idézésen, de "nem enged, nem lép vissza".

Fillon úgy vélte, hogy az igazságszolgáltatásnak az a célja, hogy megakadályozza az elnökké választását.

"Nagyon sok támogatóm és azok is, akik az előválasztáson támogattak, és ez 4 millió választó, politikai gyilkosságról beszélnek. Ez tényleg gyilkosság. És nem csak engem gyilkolnak le, hanem az elnökválasztást is" - fogalmazott Francois Fillon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.