Terror

Régészeket raboltak el - váltságdíjat kérnek értük

Kétszázezer dollár (mintegy 60 millió forint) váltságdíjat követelnek a két német régészért a Nigéria északnyugati részén lévő Kaduna szövetségi államban a rablók.

2017.02.25 09:48MTI

A váltságdíjról az ásatáson dolgozó egyik munkás értesült, aki meghallotta az ásatási terület felügyelőjéhez intézett telefonbeszélgetést. A telefonáló arra figyelmeztetett, hogy a rendőrséget és a biztonsági erőket ne értesítsék.

A két német férfi 10 éve dolgozott ugyanazon a lelőhelyen Jenjela faluban, és a helyi biztonsági erők külön testőrcsapatot jelöltek ki a számukra, tekintettel a sok emberrablásra. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az értesülést, de a hatóságok már nyomoznak Jenjela környékén, ahol szerdán fegyveresek rabolták el Peter Breunigot és munkatársát, Johannes Behringert.

A 65 éves Peter Breunig, valamint a huszonéves Behringer tagja a frankfurti Goethe Egyetemről Nigériába érkezett négytagú csoportnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.