Bűnügy

Romákat zártak ketrecbe egy olasz szupermarket dolgozói

Az esetről videót is készítettek, amit megosztottak az interneten. Nem kellett volna.

2017.02.24 22:30MTI

Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma asszonyt, akik a hulladék között kutattak, és interneten megosztott videót forgattak róluk. Hatósági eljárás indult - jelentette az olasz sajtó pénteken.

Az eset a toszkániai Follonicában történt. A két nő egy szupermarketlánc egyik üzleténél, az utcai hulladéktárolókat körbevevő ketrecben kutattak a hulladék között. A szupermarket három dolgozója néhány percre rájuk zárta a ketrecet, majd elengedte őket.

A ketrecbe zárt és elkeseredetten kiabáló két nőről forgatott videót a helyi csendőrök is látták, azonosították a szupermarket dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. Két férfi a ketrec mellett állva kinevette és gúnyolta a roma nőket, egy harmadik mindezt videóra vette.

Az internetes videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel.

A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, és reagált is rájuk a dolgozók felfüggesztésével. Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hangsúlyozta, hogy a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Bejelentette, hogy Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a "minősíthetetlen" magatartással szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.