Ausztrália

10 éves gyereket mart meg a világ leggyilkosabb pókja

12 ampulla ellenméreg mentette meg a kisfiú életét.

2017.02.24 12:40MTI

A világ legerősebb mérgű pókja, a tölcsérhálós pók harapott meg egy tízéves ausztrál kisfiút, aki a rekordmennyiségű ellenanyag beadásának köszönhetően túlélte a balesetet.

12 ampulla ellenméreggel mentették meg az életét (Fotó: AAP)

A kisfiú ujját akkor harapta meg a pók, mikor fel akarta venni a tornacipőjét. Azonnal kórházba vitték, ahol az orvosok 12 ampulla ellenmérget adtak be neki, ami minden idők legnagyobb mennyiségű ellenmérgének számít az országban.

“Soha ilyenről még nem hallottam! Az ellenméreg hatásosságát tanúsítja, hogy egy nappal a csípés után a kisfiú tünetmentesen hazamehetett a kórházból" - mondta az Ausztrál Hüllőpark igazgatója, Tim Faulkner a helyi lapoknak.

A tölcsérhálós pók (Atrax robustus) mérge a leghalálosabb a világon, akár 15 percen belül ölhet. Az Ausztráliában élő ízeltlábúról közismert, hogy nyáron és ősszel elhagyja a vackát, bemegy a házakba, garázsokba és bele szokott bújni az emberek üres cipőibe is. Mióta 1981-ben kifejlesztették az ellenanyagot, nem volt halálos áldozata a pók csípésének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.