Amerikai álom

A kaliforniai Santa Clara megye bírósághoz fordult Trump elnök menedékvárosokról szóló rendelete miatt

Az érvelés szerint az elnöki rendelet zűrzavarba taszítja a megye költségvetését.

2017.02.24 06:30MTI
hirdetés

A dél-kaliforniai Santa Clara megye csütörtökön bírósághoz fordult és kérelmezte Donald Trump elnöknek az úgynevezett menedékvárosokról szóló rendeletének felfüggesztését.

Kalifornia állam egyik legnagyobb lélekszámú megyéje bírósági keresetében azt kérelmezi, hogy függesszék fel Donald Trump vonatkozó elnöki rendeletét. A rendelet értelmében az illegális bevándorlóknak otthont adó városoktól a szövetségi költségvetés megvonja a támogatást, ha nem működnek együtt a szövetségi kormányzattal.

A san franciscói szövetségi bírósághoz benyújtott keresetben megfogalmazott érvelés szerint az elnöki rendelet zűrzavarba taszítja a megye költségvetését.

Santa Clara megye - ahol a többi között San José városa is található - a hónap elején már benyújtott egy keresetet a san franciscói szövetségi bírósághoz, s ebben az elnöki rendelet alkotmányellenességének megállapítását kérte. Mindkét keresetet ugyanaz a bíró tárgyalja majd, várhatóan április elején.

A kaliforniai megye évente 1.7 milliárd dollárt kap a szövetségi költségvetéstől és más, szövetségi alapoktól. EZ az össze az éves bevételének 35 százalékát teszi ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.