Terror

Rendőröket és katonákat akart felrobbantani egy szélsőséges iszlamista Németországban

A 26 éves férfi lakásában bombagyártáshoz szükséges vegyi anyagokat találtak a rendőrök.

2017.02.23 15:51MTI

Elfogtak egy szélsőséges iszlamistát robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt Németországban - közölték csütörtökön a hatóságok.

A 26 éves német állampolgár kihallgatásán beismerte, hogy csapdába akart csalni rendőröket vagy katonákat, hogy saját készítésű pokolgépével meggyilkolja őket - áll a cellei ügyészség és a göttingeni rendőrkapitányság közös közleményében.

A gyanúsítottat még szerdán vették őrizetbe az Alsó-Szászország tartományi Northeimben. Lakásában "nem hagyományos" robbanószerkezet előállítására alkalmas vegyi anyagokat és gyújtószerkezet készítésére alkalmas elektronikai alkatrészeket találtak.

A férfi a szélsőséges iszlamizmus Németországban leginkább elterjedt irányzata, a szalafizmus híve - áll a közleményben, amely szerint súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják, és azzal, hogy engedély nélkül tárolt és kezelt robbanásveszélyes anyagokat.

A szalafisták elvetik a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekednek. Az irányzat németországi híveinek száma 10 ezerre tehető. A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muzulmán vallású ember él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.