Szíriai háború

Négy orosz katona halt meg Szíriában

Az orosz tanácsadók gépkocsija aknára futott. Többen súlyosan megsebesültek.

2017.02.20 16:44MTI
Fotó: AFP

Négy orosz katona meghalt, kettő pedig megsebesült Szíriában, amikor gépkocsijuk rádióvezérlésű aknára futott - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A súlyos incidens múlt csütörtökön történt, de az orosz védelmi tárca csak hétfőn számolt be róla.

Ez volt a szíriai orosz katonai kontingens eddigi legnagyobb egy időpontban elszenvedett vesztesége. A tárca szerint a támadás sebesültjeinek "életéért orosz katonaorvosok küzdenek".

A közlemény szerint az orosz katonai tanácsadók gépkocsija a szíriai hadsereg járműoszlopával haladt a Homsz tartománybeli Tijasz reptérről Homsz város irányába, amikor a robbanószerkezetet működésbe hozták alatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.