Görögország

Molotovot dobtak a Sziriza székházára

Maszkos támadók Molotov-koktélokat dobtak vasárnap a baloldali görög kormánypárt székházára Athénban.

2017.02.20 08:29MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint öt benzines palackot dobtak az épületre, egy autó kiégett, és egy rendőr megsérült. Egy neve mellőzését kérő, rendőrségi forrás azt is elmondta, hogy 35 gyanúsítottat hallgattak ki az esettel kapcsolatban.

Panajótisz Rigasz, a párt központi bizottságának titkára elítélte a történteket, és úgy vélte, hogy nem politikailag motivált támadásról van szó.

Az ellenzék már többször bírálta a Szirizát, mert úgy vélik, hogy a kormány nem tesz eleget a közrend védelme érdekében. A közelmúltban ugyanis több buszt és jegyautomatát gyújtottak fel Molotov-koktéllal. Az ellenzék azt mondja: a baloldali Sziriza védelmezi a magukat anarchistának nevező bűnözőket, akik a gyújtogatások mögött állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.