Terrorizmus

Öngyilkos terrorista robbantott Szomáliában, nagyon sok halott

A támadó a főváros egyik piacán követte el a merényletet, a robbantás 39 embert megölt, ötvenet megsebesített.

2017.02.20 08:23MTI

A merénylő egy gépkocsival hajtott be a vásárlók közé. Eddig 39 holttestet hoztunk ki, és nagyon sok a sérült - mondta a mentők szóvivője vasárnap a sajtónak.

Fotó: Reuters

A piac megsemmisült – számolt be egy szemtanú. A kormány ellen harcoló, számtalan hasonló merényletet szervező al-Shabaab szélsőséges iszlamista szervezet eddig nem jelentkezett, mint tettes. Legutóbb a múlt hétfőn ölte meg a kormányhadsereg nyolc katonáját, de a korábbi évekhez viszonyítva visszavonulásra kényszerül az Afrika Unió békefenntartó erői elől.

Szomáliában 1991-től folyik polgárháború, ráadásul a segélyszervezetek szerint a lakosságot éhínség fenyegeti a szárazság miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.